milivolt electronics world news ADM_ve_GDZ"den_destekli_siber_gvenlik_projesi-didimhaber.net
30-03-2018

ADM ve GDZ"den destekli siber gvenlik projesi

ADM_ve_GDZ"den_destekli_siber_gvenlik_projesi

ADM ve GDZ Elektrik Datm irketleri, Katar Ulusal Aratrma Fonu (QNRF) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Aratrma Kurumu (TÜBTAK) arasnda imzalanan yatrm anlamas sonucunda siber güvenlik projesi ile ilgili destek almaya hak kazand. Proje kapsamnda ADM ve GDZ sistemlerinin bir simülasyonu oluturularak bu simülasyon üzerinden güvenlik zafiyeti testleri yaplacak. Testler sonucunda sistemdeki açklar bulunarak siber saldr riskleri en aza indirilecek.

 

ADM ve GDZ Elektrik Datm'dan bir ilk daha

 

ADM ve GDZ Elektrik Datm irketleri, AB Horizon 2020 kapsamnda Smarter EMC2 ile yurt dndan ald ilk destein sonrasnda Katar Ulusal Aratrma Fonu ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Aratrma Kurumu arasnda imzalanan yatrm anlamas sonucunda siber güvenlik projesi ile bir destek daha almaya hak kazand. Katar ve Türkiye arasnda elektrik ebekesinin siber güvenlik dayankllnn güçlendirilmesi ve gelien siber saldrlara kar ebekeleri korumak amacyla 2015 ylnda imzalanan anlamann sonuçlar ortaya çkmaya balad. Ekim 2017’de balayan çalmalar sonrasnda 13 proje arasndan iki projeye destek verilmesi kararlatrld. Enerji sistemlerinin siber güvenliine odaklanan 2016-2019 Siber Güvenlik Stratejik Eylem Plan’na uymas nedeniyle ödüle layk görülen ADM ve GDZ Elektrik Datm, enerji sektöründe öncü kurulu olma yolunda bir projeye daha imza att. Katar Ulusal Aratrma Fonu Bakan Dr. Abdül Sattar Al-Taie ve TÜBTAK Bakan ve cra Direktörü Prof. Dr. Hasan Mandal tarafndan duyurusu yaplan ve Akll Datm ebekesi Altyapsnn Siber Güvenlii projesiyle dikkat çeken ADM ve GDZ Elektrik Datm, AB Horizon 2020 kapsamnda yurt dndan ald ilk hibenin ardndan ikinci bir hibe almaya hak kazanarak çtay yükseltti.

 

Sistemin simülasyonu üzerinden analiz yaplacak

 

ADM Elektrik Datm Biliim Teknolojileri Müdürü Mehmet Karadeniz, proje ile ilgili "Proje, endüstriyel kontrol sistemlerindeki siber güvenlikle ilgili bir modelleme yazlmna ait bir proje olacak. Mevcut endüstriyel kontrol sistemlerinde, canl çalan bir sistem üzerinde zafiyet analizi yapamyorsunuz. Bu yazlmla, çalan uygulamann bir simülasyonunu yapacaz. Bu simülasyon üzerinden zafiyet çalmalarn analiz ederek sistemimiz üzerindeki açklar bulacak ve canl sistemimizde bu açklar kapatacaz. Bu çalma dünyada ilk kez olacak" diye konutu.

 

 

"Riski en aza indirmek için çalyoruz"

 

ADM - GDZ Elektrik Datm Teknoloji Yatrmlar Müdürü Gökhan Batar da, ADM ve GDZ Elektrik Datm irketi olarak AR-GE projelerine oldukça önem verdiklerini belirterek unlar söyledi: "Katar’da imzalanan proje ile yeni nesil güvenlik sistemlerini dikkate alarak ebekede olabilecek siber saldrlarn önlenmesini amaçlyoruz. Teknolojinin gelimesi her ne kadar iimizi kolaylatryor olsa da baz tehlikeleri de meydana getiriyor. Bu proje, ebekede uzaktan kontrol ettiimiz ekipmanlarn siber güvenlik açsndan maksimum güvenlie eritirilmesi ve da açkln azaltlmasn amaçlayan bir proje olacak. Türkiye’de geni kapsaml elektrik kesintileri olduu zaman bir siber saldr ihtimali üzerinde duruluyor. Biz iki datm irketi olarak, buradaki riski en aza indirmek için çalyoruz. Yapacamz çalma, Türkiye’deki tüm elektrik datm firmalarna önderlik etmesi açsndan önemli. Biz mümkün olduu kadar kendi sistemimizde olan açklar bulmaya çalacaz. Bu proje kapsamnda Türkiye ve Katar’dan üniversiteler de bu çalmaya dahil olacak." Batar, projenin 36 ay süreceini ifade etti.

 

ADM Elektrik Datm Hakknda

 

ADM Elektrik Datm, Aydn, Denizli ve Mula llerinde elektrik datm hizmeti vermektedir. ADM Elektrik Datm, hizmet bölgesinde 1.8 milyon aboneye yllk 9 Milyar kWh elektrik datm yaparken kesintisiz,

kaliteli ve güvenli elektrik sunmak üzere datm altyapsnn gelitirilmesi ve güçlendirilmesi için gereken teknoloji yatrmlarn gerçekletirmektedir.

 

Müteri odakl çalma anlayyla tüketicilerine en iyi hizmeti sunmay ilke edinmi olan ADM Elektrik Datmn Aydn, Denizli ve Mula illerinde 23 hizmet merkezi bulunmaktadr.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..